Cover-afbeelding

Fnatic verslaat Schalke 04 en pakt alweer een titel

De EU LCS is geëindigd in een spannende finale in Madrid waarbij de favoriet, Fnatic, zonder al te veel moeite de titel kon prolongeren.

In het Palacio Vistalegre in Madrid werden afgelopen weekend de laatste wedstrijden van de EU LCS Summer Split afgewerkt. In de strijd om de derde plaats wist het Franse Team Vitality te winnen van Misfits en maakt zo nog kans om mee te doen aan de World Series van dit jaar.

David vs Goliath

Op zondag echter, was het tijd voor de finale tussen titelverdediger Fnatic en de uitdager Schalke 04. In een best of five-reeks werd gestreden om de titel, in de eerste game kwam Schalke meteen sterk uit de hoek met een goede early-game compositie waarmee ook gewonnen werd.

Afbeelding voor artikel Fnatic verslaat Schalke 04 en pakt alweer een titel

De voorsprong van Schalke kwam als een verrassing, vooral de overtuigende manier waarop er gewonnen werd in de eerste game was indrukwekkend. Maar de volgende drie games werden overtuigend gewonnen door de kampioenen, Fnatic. Gabriël 'Bwipo' Rau startte in game 1 in de toplane omdat Martin 'Rekkles' Larsson als ADC in de botlane begon. Na een tegenvallende prestatie in die eerste game werd de Belg vervangen door de ervaren Paul 'sOAZ' Boyer wat duidelijk zijn weerslag had op het team.

Afbeelding voor artikel Fnatic verslaat Schalke 04 en pakt alweer een titel

Keuze te over

Met wellicht de twee beste carries in Europa, Rekkles en Rasmus 'Caps' Winther in de midlane, had Fnatic in game twee tot vier het overwicht. Schalke verdedigde zich met hand en tand via jungler Maurice 'Amazing' Stückenschneider en Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm. Maar het mocht niet baten, in game vier moest Schalke winnen om de stand gelijk te trekken, maar door een uitstekende quadra kill van Rekkles was het verzet van het Duitse team gebroken. Fnatic stormde de basis in en vernietigde de Nexus van Schalke.

Na afloop werd door het hele stadion in Madrid, waar meer dan tienduizend fans aanwezig waren, de naam van Rekkles gescandeerd. Duidelijk geëmotioneerd maakte de Deense sterspeler een rondje door het stadion heen met zijn vuist op zijn hart en de trofee in zijn andere hand, na een hele Split aan de kant gezeten te hebben kon hij toch belangrijk zijn op het ultieme moment.

From zero to hero

Onder leiding van het Nederlandse coachduo Dylan Falco en Joey Steltenpool heeft Fnatic bewezen dat het meer kan dan alleen maar rond de botlane en Rekkles te spelen. Dat gaf de Deen zelf ook toe na afloop: "Deze split was tijdsverspilling voor mij omdat ik aan de kant zat", begint Rekkles. "Maar de rest van het team heeft wel de kans gehad om door te groeien. Ik merk dat we met Caps ook rond de midlane kunnen spelen en dat neemt een groot deel van de druk weg die op mijn schouders lag." Wanneer hem wordt gevraagd naar zijn toekomst is hij duidelijk. "Volgens mij moet ik nog twee titels winnen om de meest succesvolle Europese speler ooit te worden." 

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.