Cover-afbeelding

ESL Katowice Royale: Nederlanders verdienstelijk in Fortnite-toernooi

De vier Nederlandse Fortnite spelers die meespeelden in het ESL Katowice Royale toernooi hebben niet gewonnen, maar behaalden verdienstelijke plaatsen.

Tijdens IEM Katowice was er zowel een Duo's als een Solo's event waar de Nederlanders aan meededen. De vier spelers, Fnatic Motor, Atlantis Mitr0, Svennos en Secret Milan streden om een deel van 600.000 dollar.

Bij het Duo's toernooi werd door Mitr0 het beste resultaat neergezet. Samen met zijn partner Khuna wist hij daar de vijfde plaats te bemachtigen. Winnaar van het Duo's toernooi was het duo Ghost Saf en NRG Zayt. Bij het individuele toernooi was Vinny1x de beste speler. Mitr0 eindigde daar op een vijftiende plek, Motor op de 21, Svennos op een 39e plek en Secret Milan kwam helaas niet verder dan een 55e plaats.

Het was voor het eerst dat er een grootst Fortnite toernooi werd gehouden tijdens IEM Katowice. Epic Games heeft zelf aangegeven flink te gaan investeren in Fortnite als esport. Epic heeft namelijk aangegeven dat ze komend jaar 100 miljoen dollar zullen investeren in de competitieve wedstrijden.

  • Sven Rietkerk

    Sven Rietkerk400 artikelen

    Ademt games en heeft een obsessieve interesse in League of Legends. Speelt daarnaast dagelijks Hearthstone.