Cover-afbeelding

ESL: De kwartfinales van DOTA 2 zijn bekend

In de laatste dag van de groepsfase op het ESL Birmingham DOTA 2-toernooi zijn de beslissingen gevallen voor de teams die doorgaan naar de knockout-fase. Net als op de eerste speeldag zijn een aantal favorieten al afgevallen.

Vici Gaming en Team Liquid moesten gisteren op speeldag een van het ESL DOTA 2-toernooi hun wonden likken en zich richten op het volgende toernooi. Dat kwam enigszins als een verrassing, vooral omdat Team Liquid als winnaar van The International 7, het werelkampioenschap DOTA, een favorietenrol te vervullen had in Birmingham.

Fnatic ging ten koste van Team Spirit door in drie spannende games te winnen dankzij uitstekende prestaties van Abed 'Abed' Yusop en Djardel 'DJ' Jicko. Het Britse team neemt het op tegen OG in de kwarftinale die morgen van start gaat. Uit poule B gaat PaiN door ten koste van Team Liquid, zij nemen het op tegen Mineski. De favorietenrol is nu in de schoen en van Virtus Pro geschoven dat voor het toernooi al als kanshebber werd gezien, maar sinds het uitvallen van onder meer Team Liquid uit de underdog-positie moet komen. De eerste kwartfinale gaat morgen tussen PaiN Gaming en Mineski en begint om 8u 's ochtends, Fnatic komt ook in actie tegen OG.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.