Cover-afbeelding

DreamHack duikt in mobile esports met Clash Royale en Brawlstars

DreamHack lanceert een mobile esportscompetitie, de DreamHack Mobile Series. Clash Royale en Brawlstars krijgen een toernooi met 20 000 dollar aan prijsgeld.

De DreamHack Mobile Series debuteert op DreamHack Dallas, in de Verenigde Staten. Daar gaat de organisatie voor het eerst mobile esportstoernooien houden in de divisies Clash Royale en Brawlstars. Het evenement loop van 31 mei tot 2 juni.

DreamHack organiseert verschillende evenementen voor esports zoals DreamHack Masters, DreamHack Open en Dreamhack Fighting Game Championships. Bovendien komt het circus na de zomer naar Rotterdam toe. Nu breidt de organisatie uit naar de mobiele gamemarkt.

Afbeelding voor artikel DreamHack duikt in mobile esports met Clash Royale en Brawlstars

Brawlstars is een game voor je mobiel waarbij je drie tegen drie speelt en elk een uniek personage bestuurt. De app werd in 2017 uitgebracht en is uitgegroeid tot een van de meest gedownloade mobile games, qua populariteit is het ideaal voor esports.

De competitie wordt tussen acht teams gespeeld, de helft daarvan kwalificeert zich online en de andere helft op het evenement zelf. Hier wordt 15 000 dollar aan prijzengeld voor uitgetrokken.

Clash Royale staat steevast in de populairste apps van de app of playstore en heeft al een flinke fanbase. Acht spelers kunnen zich meten met elkaar op het evenement, ook hier plaatst de helft zich online en de rest zich op locatie. De prijzenpot bedraagt 5000 dollar.

Dit kan de omslag betekenen en mobile games populair maken in het Westen, traditiegetrouw is de Aziatische, en vooral de Chinese, markt leider in het genre.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.