Cover-afbeelding

DOTA 2-toernooi in Birmingham kent een winnaar

Het ESL Birmingham-evenement is afgelopen en daarmee is er ook een winnaar gekroond op internationale DOTA2-toernooi. De Russische mastodont Virtus.Pro pakte de overwinning in een best of five tegen Optic Gaming.

Het grootste esports-evenement van het Verenigd Koninkrijk werd in Brimingham gehouden en de Grand Finals van het DOTA2-toernooi werd door Virtus.Pro gewonnen met 3-0 van Optic Gaming. Er werd 1 miljoen pond verdeeld onder de best presterende teams, voor de derde keer wint Virtus.Pro de competitie.

“Het is altijd prachtig om dit toernooi te winnen. Dit is onze derde overwinning en nu gaan we naar China om meer DOTA te spelen!”, vertelt Pavel ‘9pasha’ Khvastunov na afloop van de wedstrijd.

De strijd om de derde plek ging tussen het Britse Fnatic en paiN Gaming waarbij de eerstgenoemde verrassend onderuit ging, tot ongenoegen van de thuisfans. “We moeten beter draften en onze in-game communicatie is onder de maat”, zegt DJ van het Fnatic-rooster, “paiN Gaming speelde rond hun sterkste speler en wij konden niet antwoorden”.

De komende periode gaat voor DOTA2-teams om de kwalificatierondes voor het International-toernooi dat voor de achtste editie gehouden wordt in de zomer. Het opgehaalde geld voor de prijzenpot is nog nooit zo hoog geweest.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.