Klaar voor Worlds? Deze teams gaan naar Korea toe

De Summer Splits zijn afgelopen in heel de wereld en het is wachten op het begin van de League of Legends World Series. Op 1 oktober gaat het internationale toernooi van start in Zuid Korea en wij zetten alvast op een rijtje welke teams zich plaatsten voor het prestigieuze toernooi.

De verdeling voor tickets naar het eindtoernooi gebeurt op basis van de sterkte in de regio, dat betekent concreet dat de EU LCS, NA LCS, LPL en LMS twee afgevaardigden sturen, bij de Koreaanse LCK zijn dat er deze keer drie. De teams op de derde plek in bovengenoemde competities moet via de Play-In de kwalificatie veilig proberen te stellen, dat gebeurt in een competitie tegen de International Wildcard-teams, in totaal zijn er daar nog 4 tickets te verdienen.

Welcome to the Korean Rift

EU LCS : De Europese vertegenwoordiger is de kersverse Summer Split-kampioen , Fnatic. Daardoor mag het team voor het eerst sinds 2015 weer als first seed door naar Worlds. Daarnaast gaat Team Vitality ook naar Korea toe als second seed uit Europa, dat komt omdat zij een hoog puntenaantal hebben gescoord in de Split.

NA LCS : Na de overwinning van Team Liquid op Cloud9 mogen Yiliang 'Doublelift' Peng en consorten als first seed door naar Korea. De tweede plaats is voor 100 Thieves.

LCK : Het thuisland heeft als afgevaardigden het Kt Rolster dat Griffin wist te verslaan in de LCK-finale. De second seed gaat naar Afreeca Freecs dat op puntenaantal de tweede plek veiligstelt.

LMS : Flash Wolves is sowieso van de partij, de vraag is echter of het als first of second seed gebeurt, dat hangt af van het puntenaantal dat ze halen. Daarnaast is MAD Team ook verzekerd van seed one of two, beide teams nemen het nog op tegen elkaar en de winnaar daarvan mag als eerste door naar Worlds.

LPL : Royal Never Give Up wist Rogue Warrior te verslaan in de playoffs. Invictus Gaming plaatste zich gisteren als second seed.

CBLOL : KaBuM! E-Sports plaatste zich ternauwernood ten koste van Flamengo eSports met 3-2 in de Winter Playoffs.

LCL : Gambit Esports is zoals we gewend zijn ook van de partij.

LLN : Infinity Esports wist Dash9 te verslaan en mag naar Korea toe.

CLS : Kaos Latin Gamers is er ook weer bij nadat er met 3-1 werd gewonnen van Rebirth eSports.

OPL : Dire Wolves gaat ten koste van Chiefs Esports Club door.

SEA : Ascension Gaming veegde de vloer aan met MEGA en gaat naar Korea.

De regio's die nog niet vermeld zijn hebben het seizoen nog niet afgesloten en zullen nog met een afgevaardigde voor de dag komen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke886 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.