Cover-afbeelding

De Ziggo eBattle pro league is in volle vaart

De Ziggo Pro League is weer terug met spanning op het circuit, in de laatste Grand Prix van Spanje wist Allert 'Maatiiz' van der Wal de overwinning in de wacht te slepen. Dat zorgt voor een nek aan nek-race tussen plaatsen twee tot en met zes in het algemene klassement.

In de Grand Prix van Spanje liet Allert van der Wal zich zien door een stevige overwinning te boeken, hij werd gevolgd door Jesse Post die zijn eerste plek in het algemene klassement nog meer versterkte. Als derde eindigde Cas 'RS_Cas' Hogenhout waardoor hij een paar plaatsen stijgt in het klassement. Nog even ter herinnering, als je eerste wordt mag je 25 punten bijschrijven, voor de tweede plek is dat 18 en de derde krijgt 15 punten.

Klassementsrijders

In het algemene klassement staat Jesse 'Jemzoh' Post stevig aan de leiding met maar liefst 104 punten dat is welverdiend als je naar het gat kijkt dat al met de concurrentie is geslagen. Het is spannend van plek twee tot zes, op die tweede plaats staat Dominic Overdijkink met 61 punten gevolgd op een haartje na door Floris Wijers die 58 punten heeft. Het komt er dus op neer dat de komende GP het klassement flink door elkaar kan schudden.

Afbeelding voor artikel De Ziggo eBattle pro league is in volle vaart

Als vierde komt Jeroen Kweekel met 56 punten en daarna Cas Hoogenhout met 55 punten. Door zijn overwinning mag Allert van der Wal zich bij de toppers scharen, met de 25 punten die hij verdiende staat zijn totaal op 50.

De Ziggo Pro League bestaat uit de twintig beste coureurs in de playseat die het reguliere raceseizoen volgen en een eigen klassement race voor een prijzenpot van 10.000 euro. De volgende race die gereden wordt is de GP van Monaco, alles kan nog door elkaar geschud worden, vooral voor de plekken twee en drie in het algemene klassement.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.