De halve finalisten zijn bekend voor MSI 2018

De groepsfase van het MSI, Mid Season Invitational-toernooi zit erop. Met een spannende slotfase zijn de vier teams die doorgaan naar de halve finales bekend. Royal Never Give Up eindigt als eerste en Fnatic als vierde.

Royal Never Give Up, Flash Wolves, Kingzone DragonX en Fnatic gaan in die volgorde door naar de halve finale van het eerste internationale toernooi van 2018. Na spannende tiebreakers was gisteren de volgorde bepaald, vooral de game tussen Team Liquid en Fnatic voor plaats vier was spannend.

De top drie is volledig met teams uit Azië, zoals verwacht. Het valt wel op dat Kingzone 'slechts' als derde gekwalificeerd is terwijl de Koreanen als favoriet afreisden naar Berlijn. De verrassing van het toernooi is de via playoffs geplaatste Flash Wolves. Het team uit Taiwan verdedigde lange tijd de koppositie maar werd in de tiebreaker met RNG verslagen en is als tweede geëindigd. Na Kingzone maakt het Europese Fnatic de top vier af door te winnen van Team Liquid, de Noord Amerikaanse concurrenten.

Net niet

De Amerikanen vallen daarom buiten de boot, terwijl er toch vol goede moed werd begonnen aan het MSI toernooi. Op de zesde plaats eindigt EVOS Esports dat twee overwinningen haalde tegen Fnatic, maar van geen enkele andere tegenstander wist te winnen.

Het toernooi gaat verder op vrijdag om 12u met de halve finale tussen Royal Never Give Up en Fnatic. Op zaterdag wordt de tweede finalist bekendgemaakt als Flash Wolves en Kingzone DragonX strijden voor de winst. Het formaat verandert naar een best of five en de finale wordt in Parijs gespeeld op 20 mei om 12:15.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.