Cover-afbeelding

Charleroi Esports 2019 brengt grote CSGO-teams naar België

Charleroi Esports 2019 is een Counter-Strike: Global Offensive-toernooi georganiseerd door LouvardGame met onder meer Team Vitality en G2 esports.

Van 12 tot en met 14 april wordt het CS:GO-toernooi, Charleroi Esports, georganiseerd in Charleroi. Het tier 2-evenement brengt een aantal oude bekenden uit de CS:GO-scene terug naar de voorgrond, na een initiatief van LouvardGame. De prijzenpot voor het evenement bedraagt 100,000 euro.

Acht teams nemen deel aan de competitie waaronder Virtus.Pro, vijf teams werden uitgenodigd en de overige drie hebben zich via een kwalificatieronde geplaatst. Dit zijn de deelnemers: G2 esports, Team LDLC, Team Vitality, Virtus.Pro, TeamGamerLegion, Sprout, Epsilon Esports en BOOT-dream[S]cape.

Via een groepsfase worden de beste teams van het weekend bepaald in een dubbele eliminatieronde, elk team strijdt tweemaal tegen elkaar. Daarna gaan de twee beste teams van de twee groepen door naar de halve finale die in een best of three-scenario wordt gespeeld. De finale is ook bo3.

Of er ook op Vertigo wordt gestreden wordt niet vermeld, die map kwam als laatste bij de competitieve map-poule. Bovendien werd de AUG aangepast.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.