Blizzard onthult nieuwe Overwatch-features

Wat komt eraan in het nieuwste Overwatch-evenement? Gisteren raakte bekend dat de 'Overwatch-anniversary' onderweg is naar Battle.net. Nu heeft Blizzard dat officieel bekendgemaakt en meteen verteld wat we verwachten van de update.

Er komen 100 nieuwe cosmetische items, elf daarvan zijn skins en de legendary loot boxes maken hun terugkeer waardoor spelers gegarandeerd een legendarische skin kunnen winnen. De Deathmatch-maps zijn Castillo, Black Forest, en Necropolis worden speelbaar en een gloednieuwe map wordt ook toegevoegd, Petra.

Doomfist, Moira, en Brigitte krijgen hun eigen dansemotes en er worden een hoop oude evenementen weer speelbaar gemaakt, een fan-favoriet Lucioball dus ook. Blizzard kondigde ook een competitieve Deathmatch-mode aan waar spelers in ranked hun skills kunnen oefenen en tentoon stellen. Er komt een nieuwe Overwatch speciale editie aan die te koop wordt in de Blizzard Shop, de prijs is nog niet vrijgegeven.

De community schreeuwt al langer om extra features voor Overwatch en er wordt verwacht dat de anniversary-editie die gaat brengen. Waarschijnlijk komt er nog geen Map Editor, de game-director Jeff Kaplan legt uit waarom: “We willen meer beschikbaar maken voor de community maar we zijn net op een nieuwe game-engine overgestapt. Dat maakt het op dit moment onmogelijk om zulke tools beschikbaar te stellen voor de fans”.

De mini-map is een volgend punt, voor de kijkers gaat Blizzard een kaartje toevoegen maar er werd bevestigd dat die nooit zijn intrede zal doen voor de spelers. “We zijn tegen HUD-aanpassingen voor de game omdat we juist de abilities van Widowmaker of Hanso beter uit de verf willen laten komen”, gaat Kaplan verder. Het nieuwe Overwatch-evenement wordt beschikbaar op 22 mei.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.