Cover-afbeelding

Astralis bevestigt beste CS:GO-team ter wereld te zijn

Tijdens IEM Katowice heeft Astralis overtuigend de titel in de wacht gesleept door te winnen van ENCE eSports in de Grand Finals.

De Intel Extreme Masters staat bekend als hét Counter-Strike: Global Offensive-toernooi om het jaar mee te openen. In de Spodek Arena in Katowice zitten de tribunes overvol met fans die hun favoriete teams op het grote scherm aan het werk zien.

Terugkeer van de kampioenen

Voor de finale tussen Astralis en ENCE eSports is de beveiliging druk in de weer om het gangpad tussen de tribunes vrij te houden. Het stadion barst zo wat uit zijn voegen wanneer de teams het podium betreden en plaatsnemen achter de computers.

Afbeelding voor artikel Astralis bevestigt beste CS:GO-team ter wereld te zijn

Alhoewel het Finse ENCE de meeste steun van het publiek krijgt voor de game, is het de Deense stoomwals Astralis die overduidelijk de betere partij is. Op Train weten de Finnen zichzelf nog te verdedigen, maar de map wordt gewonnen door de Denen met 16-11.

Dominant Astralis

De tweede map moet ENCE winnen om nog kans te maken op de titel én ongeveer 400 000 dollar prijzengeld. Inferno is het speelveld waar Astralis tentoon stelt hoe Counter-Strike gespeeld wordt, op overtuigende wijze wordt er afgerekend met de tegenstander, 16-4.

Daarmee bevestigd Astralis dat het het beste team ter wereld is in deze game. Na de laatste ronde, raast een orkaan aan geluid, confetti en vuurwerk door de Spodek Arena heen. Het is op zulke momenten dat je beseft dat esports écht leeft.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.