Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Overwatch binnenkort tijdelijk gratis te spelen

Er komt weer een free-to-play weekend van Overwatch aan. Dit keer voor de PC.

Dit is team Nederland voor de Overwatch World Cup 2018

De zeven spelers die Nederland vertegenwoordigen in de Overwatch World Cup zijn bekend.

Pink Mercy skin levert meer dan 12,7 miljoen dollar op voor het goede doel

De skin, merchandice en donaties via Twitch hebben ervoor gezorgd dat de opbrengst van de campagne zo hoog is geworden.

Overwatch-teaser wijst op Hammond als volgende hero

De teaser lijkt steeds meer te worden ontcijferd en waarschijnlijk wordt Hammond de nieuwe speelbare hero.

Overwatch ontwikkelaar legt uit hoe groep matchmaking gaat werken

In aanloop van het toevoegen van de "Looking for Group"-functie legt Scott Mercer uit hoe het allemaal gaat werken. Dit om een aantal mythes uit de wereld te helpen.

Phoenix1 wordt Sentinels en zet in op andere paarden

Het esportsteam Phoenix1dat bekend is van teams in onder meer de Overwatch League en de NA LCS League of Legends heeft een rebranding ondergaan tot Sentinels.

Christian Fuchs richt eigen esportsteam op

Christian Fuchs stapt in esports, de Australische voetballer is de eerste speler uit de Engelse Premier League met een team. Clubs zoals Arsenal, Swansea en Crystal Palace zijn al wel gelinkt aan esports.

Loodzware selectiefase WK Overwatch

De Overwatch World Cup komt steeds dichterbij, daar doen 24 teams mee in een echte landencompetitie om wereldkampioen te worden. In de Verenigde Staten hebben ze strenge voorwaarden gesteld voor deelname.

Pagina 1 van 25