Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Overwatch's Mercy haalt bijna tien miljoen op

De Pink Mercy-skin die Overwatch uitbracht om onderzoek naar borstkanker te steunen heeft al bijna tien miljoen dollar opgeleverd. Op de laatste drie dagen van de actie wordt verwacht nog een hoog aantal skins te verkopen.

Wat weten we over de Overwatch Anniversary

Overwatch viert binnenkort zijn tweede verjaardag, dat wordt gevierd met een bijzonder evenement. Wij zetten op een rijtje wat er allemaal bekend is gemaakt door Blizzard.

Langste schorsing in esports zit erop

De langste schorsing die de Overwatch League tot nu toe heeft gekend zit erop, Kim 'Sado' Su-Min werd nog voor zijn debuutseizoen geschorst wegens het 'boosten' van Overwatch-accounts.

Stage 4 op patch 1.22 en maar liefst 40 miljoen spelers

De laatste fase van de Overwatch League wordt gespeeld met de oude Hanzo, de populaire hero werd herwerkt omdat zijn Scatter-Arrow te sterk bleek. Het wordt echter als competitievervalsing gezien om de nieuwe Hanzo in fase...

Blizzard onthult nieuwe Overwatch-features

Wat komt eraan in het nieuwste Overwatch-evenement? Gisteren raakte bekend dat de 'Overwatch-anniversary' onderweg is naar Battle.net. Nu heeft Blizzard dat officieel bekendgemaakt en meteen verteld wat we verwachten van d...

Amsterdam verwelkomt de eerste esports-bar

De eerste esports-bar in Amsterdam is geopend. De Ranked bar is te vinden in de buurt van Amsterdam centraal station en serveert eten, drinken en de beste esportsstreams van het moment.

Crimineel vervolgen van game-ontwikkelaars

De Belgische kansspelcommissie oordeelde eerder deze maand al dat het fenomeen van 'loot boxes' in games als gokken wordt gezien, toen werd er aangekondigd dat de games tijd kregen om hun model aan te passen. Nu zegt een t...

De tweede verjaardag van Overwatch komt eraan

Overwatch gaat zijn tweede verjaardag groots vieren! De first person shooter lanceert waarschijnlijk op 22 mei een evenement, dat stond even te leven op de Twitteraccount van het Braziliaanse Overwatch-team.

Pagina 1 van 23