Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Overwatch League gaat uit en thuiswedstrijden spelen

Nate Nanzer kondigde op Twitter aan dat Overwatch échte uit en thuiswedstrijden wil gaan spelen in de komende Overwatch League.

Overwatch-spelers willen meer anti-stuns in de game

Er staat een grote update op het programma voor Overwatch vandaag, maar spelers hebben al genoeg suggesties om de game te verbeteren, anti-stuns vormen het nieuwste idee.

Overwatch League Stage 1 playoffs bekend

De Overwatch League heeft de eerste fase van de competitie, Stage 1, afgerond en maakt zich klaar voor de eerste reeks playoffs.

Overwatch maakt Baptiste speelbaar binnen de week

Baptiste is de nieuwste hero voor Overwatch en gaat naar verluid op 19 maart in de game komen.

Overwatch blijft groeien in kijkcijfers voor Stage One van de League

De Overwatch League blijft groeien qua populariteit getuige de kijkcijfers middenin de eerste fase van de competitie.

Overwatch past meeste heroes aan in nieuwe patch

Een ingrijpende patch komt naar Overwatch toe, meer dan de helft van de heroes worden aangepast. Het gaat onder meer om knockback, damage boost en individuele aanpassingen.

Baptiste is dertigste Overwatch-held

Jean-Baptiste Augustin is een Combat Medic met een tragisch verleden, hij is een support of een healer hero.

Blizzard teast nieuwe Overwatch-hero

De dertigste hero van Blizzard's shooter is geteasd in een cryptische tweet van PlayOverwatch.

Pagina 1 van 34