Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Afbeelding voor 'Overwatch Summer Games: Wat, wanneer en hoe?'

Overwatch Summer Games: Wat, wanneer en hoe?

De Overwatch Summer Games komen eraan, normaliter beginnen ze in augustus en gaan ze drie weken lang door. Het is vergelijkbaar met andere evenementen, maar dan op sport geïnspireerd.

Afbeelding voor 'Overwatch en Call of Duty World League nieuwe kopstukken'

Overwatch en Call of Duty World League nieuwe kopstukken

Overwatch en de Call of Duty World League krijgen nieuwe leiders, dat heeft Activision Blizzard bekendgemaakt. Joanna Faries komt bij de CWL en Pete Vlastelica bij de OWL.

Afbeelding voor 'Overwatch: Nederlandse Vizility tekent voor Montréal Rebellion'

Overwatch: Nederlandse Vizility tekent voor Montréal Rebellion

De Nederlandse Overwatch-speler Vizility heeft zijn volgende team te pakken, Montréal Rebellion wordt de nieuwe thuishaven van Jeffrey de Vries.

Afbeelding voor 'Team Nederland heeft logo Overwatch World Cup onthuld'

Team Nederland heeft logo Overwatch World Cup onthuld

Team Nederland doet mee aan de Overwatch World Cup en onthulde het nieuwe logo, het gaat om een wit-oranje logo met de contouren van een leeuw.

Afbeelding voor 'Overwatch: De nieuwe McCree is heel sterk met Baptiste'

Overwatch: De nieuwe McCree is heel sterk met Baptiste

De patch die Blizzard op 18 juni uitbracht voor Overwatch bracht aanpassingen aan McCree en Baptiste en nu zijn die twee heroes sterk wanneer ze samen worden gebruikt.

Afbeelding voor 'Overwatch: Verdien epic Baptiste-skin met Reunion Challenge'

Overwatch: Verdien epic Baptiste-skin met Reunion Challenge

Overwatch-spelers kunnen een epic Baptiste-skin verdienen via de komende Baptiste Reunion Challenge. Je moet negen matches winnen om de skin te verkrijgen.

Afbeelding voor 'Overwatch krijgt een sequel volgens bronnen bij Blizzard'

Overwatch krijgt een sequel volgens bronnen bij Blizzard

Volgens bronnen dicht bij Blizzard Activision is een Overwatch 2 dichter bij dan we denken, het gerucht is dat de sequel tijdens BlizzCon wordt onthuld in november.

Afbeelding voor 'Overwatch League Commissioner wordt hoofd van esports bij Epic Games'

Overwatch League Commissioner wordt hoofd van esports bij Epic Games

Nate Nanzer verlaat de Overwatch League en wordt Head esports bij Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite.

Pagina 1 van 38