Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Gamers die vrouwen uitschelden worden opgespoord

In Zuid-Korea wordt geopperd om sexuele intimidatie via videogames strafbaar te maken.

Busan is de nieuwe Overwatch-map

Daar is hij dan, de nieuwe Overwatch map komt naar de live server. Na een lange testfase op de testserver is Busan speelbaar voor iedereen, nog niet in de competitie.

Toronto naar de OWL met Team Splyce

Toronto gaat de Overwatch League betreden in samenwerking met Team Splyce, ex-Olympisch committee-man Chris Overholt staat aan het roer.

Gerucht: "Chengdu en Vancouver laatste twee Overwatch League teams"

Volgens ESPN zijn Vancouver en Chengdu de twee laatste plaatsen die worden toegevoegd aan de volgende Overwatch League.

Overholt van Olympisch Committee naar OWL

De CEO van het Canadese Olympische Committee heeft zijn functie opgegeven om aan de slag te kunnen bij het nieuwe team van de Overwatch League in Toronto. Chris Overholt was daarvoor werkzaam bij onder meer de Miami Dolphi...

Net geen verdubbeling Overwatch League

Blizzard heeft twee extra plaatsen voor de Overwatch League verkocht maar naar verluid komen daar nog eens twee bij. De nieuwkomers zijn Washington D.C. uit de Verenigde Staten en Hangzhou uit China.

London Spitfire zijn de eerste Overwatch League kampioenen

In de finale wist London Spitfire absoluut gehakt te maken van tegenstander Philadelphia Fusion.

Overwatch binnenkort tijdelijk gratis te spelen

Er komt weer een free-to-play weekend van Overwatch aan. Dit keer voor de PC.

Pagina 1 van 26