Overwatch

Blizzard’s nieuwste IP is nog geen jaar oud maar kent nu al een gigantische fanbase. In de shooter kiezen twee teams van zes elk een personage waarmee ze de rol van tank (opvangen van de klappen), defense (verdedigingen bouwen), support (helpen van het team) of offense (gefocust op het uitschakelen van andere spelers) innemen. Vervolgens moeten de teams een objective verdedigen of aanvallen, waarna er na een tijdslimiet gewisseld wordt. Elke hero heeft een compleet unieke aanvallen, waardoor het counteren van je tegenstander een belangrijk aspect van het spel is. Vooral in Zuid-Korea is Overwatch erg populair. Daar kent het APEX-toernooi ongekende populariteit. Blizzard is bezig met het opzetten van een Overwatch League en organiseert ook een Overwatch World Cup, dus wie weet mogen we Nederland of België straks wel aanmoedigen tijdens het toernooi. Overwatch is beschikbaar op de PC, PS4 en Xbox One.

De nieuwste artikelen over Overwatch

Reaper buff maakt hem speelbaar Overwatch

Misschien wel de bekendste Overwatch Hero, Reaper, krijgt dan eindelijk zijn buff. De DPS champion staat bekend als een harde counter tegen tanks.

Welke gamemuis is het kopen waard?

Het is altijd moeilijk in te schatten, maar een goede gamemuis maakt het verschil qua game-ervaring. Wij zetten drie goede opties op een rijtje.

Razer Hypersense brengt levensechte game-ervaring

Razer heeft op CES 2019 een van hun nieuwste snufjes gepresenteerd. Het moet games naar een 'next level' van diepgang brengen.

Ana's Bastet-skin en hints naar nieuwe hero

De laatste Overwatch-update bracht een nieuwe skin voor heldin Ana, ook wordt er gehint op een nieuwe hero.

Blizzard onthult geaardheid van nog een Overwatch-held

In een kortverhaal wordt uitgelegd dat Soldier: 76 homoseksueel is, daarmee is hij het tweede personage dat bij de holebi-gemeenschap hoort.

Wat is de Ellie controverse in Overwatch

Overwatch heeft te maken gehad met controverse in hun community. Het nepaccount 'Ellie' is ontmaskerd en heeft zich onttrokken aan het publiek.

Blizzard's CFO vertrekt naar Square Inc.

De Chief Financial Officer van Blizzard Entertainment stopt met haar functie om door te gaan naar Square Inc, een bedrijf dat niets met gamen te maken heeft.

NY Excelsior stelt vrouwelijke vicepresident aan

Collette Gangemi was jaren werkzaam in de schoenenbranche en maakt nu de overstap naar esports. Ze wordt de eerste vrouwelijke VP van de merchandise-tak voor een team in de Overwatch League.

Pagina 1 van 31