League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

League of Legends: Perkz “Rift Rivals moet afgeschaft worden”

De kersverse winnaar van MSI 2019, G2 esports' Perkz, vindt dat Rift Rival afgeschaft moet worden. De ADC vertelde dat op Twitch in zijn eigen stream.

MSI 2019: G2 esports walst over Team Liquid heen.

EU > NA bleek tijdens de finale van het Mid Season Invitational League of Legends toen G2 esports met 3-0 wist te winnen van Team Liquid.

League of Legends: Waarom one-shot champions belangrijk zijn

Een ontwikkelaar van League of Legends legt uit waarom het belangrijk is dat sommige champions kunnen one-shotten in de game, ookal lijkt het soms frustrerend.

League of Legends: Yuumi met 'nood update' na slechte prestaties

Yuumi is de nieuwe support in League of Legends, maar Riot Games heeft een 'Emergency Update' ingevoerd omdat de champion veel te zwak zou zijn.

Echo Fox: Amit Raizada heeft geschiedenis van racisme en bedreigingen

Amit Raizada is een aandeelhouder van Echo Fox en heeft na de racistische uitingen richting Rick Fox en Jace Hall zich eerder ook al misdragen.

League of Legends: Akali is weer helemaal terug getuige MSI

Akali is weer terug in de meta voor het Mid Season Invitational 2019, de champion werd eerder dit jaar nog zo hard generfd dat ze onspeelbaar was, maar is weer een sterke midlaner.

Verenigde Staten wil regelgeving Lootboxes strenger maken

De VS wil een wet invoeren die loot boxes en pay-to-win-microtransacties verbiedt voor 'games die door minderjarigen worden gespeeld'. Dat kan gevolgen hebben voor League of Legends, Overwatch en Apex Legends.

Mid Season Invitational van start met G2 Esports tegen SK Telekom T1

Het Mid Season Invitational 2019 gaat morgen van start met een topper, G2 Esports neemt het als Europese kampioen op tegen SK Telekom T1, Fakers team waar de hele wereld op zal letten.

Pagina 1 van 73