League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

De LEC is klaar voor Spring Split 2019

Aan de vooravond van de grootste Europese League of Legendscompetitie worden de laatste partnerschappen aangekondigd.

Meedenken over crit items League of Legends

Het verhaal over de critical chance items van League of Legends is nog niet geschreven, na een seizoen van kritiek gaat Riot Games het gesprek aan met de community.

Lagardère Sports en LEC sluiten deal

De Europese League of Legendscompetitie gaat voor meerdere jaren samenwerken met Lagardère Sports met de nadruk op commercieel succes.

SK Gaming wil iedereen verrassen in LEC

SK Gaming is een tijdlang van de competitieve LoL-scene verdwenen maar maakt komend seizoen zijn terugkeer. In 2014 en 2015 wist het team nog de reguliere competitie te winnen.

Fnatic gaat partnerschap aan met OnePlus

Het Europese League of Legendsteam heeft een wereldwijd partnerschap aangekondigd met de smartphone fabrikant.

LEC: Spelers om in de gaten te houden

Perkz, Mowgli en Bwipo zij onze 'players to watch' voor het komende seizoen LEC.

Column: De LEC is fris en fruitig

Elke week schrijven wij een column over een bedenking, ontwikkeling of iets enorm gaafs uit de esportswereld, deze week hebben we het over de start van de LEC.

Welke gamemuis is het kopen waard?

Het is altijd moeilijk in te schatten, maar een goede gamemuis maakt het verschil qua game-ervaring. Wij zetten drie goede opties op een rijtje.

Pagina 1 van 60