League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

Afbeelding voor 'Teamfight Tactics komt bijna uit en zo kan je al spelen'

Teamfight Tactics komt bijna uit en zo kan je al spelen

Riot Games zet Teamfight Tactics, de Auto Chess-versie van League of Legends, volgende week live. Spelers op de PBE kunnen er echter nu al mee aan de slag.

Afbeelding voor 'League of Legends: Sylas reworks komen eraan'

League of Legends: Sylas reworks komen eraan

Riot Games probeert Sylas the Unshackled te balanceren en dat gaat met horten en stoten. Eén van de nieuwere champions moet minder sustain hebben in zijn kit, anders is hij te sterk.

Afbeelding voor 'League of Legends: Faker krijgt als eerste speler een beeldje'

League of Legends: Faker krijgt als eerste speler een beeldje

Lee ‘Faker’ Sang-hyeok heeft als eerste pro-speler een beeldje gekregen van Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends. Faker wordt gezien als beste speler ter wereld en is Koreaan.

Afbeelding voor 'League of Legends patch 9.12 is live met Mordekaiser en Ryze'

League of Legends patch 9.12 is live met Mordekaiser en Ryze

De 9.12-patch van league of Legends die Riot Games live heeft gezet is met Mordekaiser-reworks en Ryze-reworks gekomen, net als aanpassingen aan Yuumi.

Afbeelding voor 'Riot Games maakt League of Legends Auto Chess genaamd Teamfight Tactics'

Riot Games maakt League of Legends Auto Chess genaamd Teamfight Tactics

Teamfight Tactics is de nieuwste game van Riot Games en is auto chess in het League of Legends-universum, eind deze maand moet de beta van start gaan.

Afbeelding voor 'League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana'

League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana

Quiyana is de nieuwe champion in League of Legends en Riot Games onthulde de eerste blik op de Empress of Elements, een agressieve assassin.

Afbeelding voor 'League of Legends: Pro View wordt dubbel ontvangen'

League of Legends: Pro View wordt dubbel ontvangen

Riot Games heeft een nieuwe tool in League of Legends gebracht, Pro View. Dat laat fans toe om tijdens een match in de competitie de pov-stream van één van de spelers aan te zetten.

Afbeelding voor 'League of Legends: LCS ludiek van start'

League of Legends: LCS ludiek van start

De League of Legendscompetities over de hele wereld komen weer op gang, afgelopen weekend was het de amerikaanse LCS die begon. Doublelift opende de competitie met een grappige video.

Pagina 1 van 75