League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

Deelnemers League of Legends Kayzr league bekend

De Kayzr League heeft zijn deelnemers, naast de vier uitgenodigde League of Legendsteams hebben de twee underdogs zich gekwalificeerd voor de competitie.

De League of Legends EU Masters is aan de laatste groepsfasedag begonnen

De Champions League voor League of Legends is in volle gang met nog een dag te spelen in de groepsfase. Onze Nederlandse vertegenwoordiger, mCon eSports, staat derde met een 0-2 stand en moet dus aan de bak.

Yiliang Peng aka Doublelift wordt beroofd ter waarde van 200.000 dollar

In een Youtubevideo van de ADC van Team Liquid vertelt hij dat iemand 200.000 dollar van hem heeft gestolen.

Wie doen er mee aan het ESL Dutch Championship?

De kwalificaties voor het ESL Dutch Championship League of Legends is achter de rug. Na een intense twee weken vol met games zijn de gekwalificeerde teams bekend.

Laatste deelnemers Worlds 2018 bekend

Afgelopen weekend werd er in Europa en Amerika gestreden om de laatste tickets voor de League of Legends World Series.

Odyssey: Gratis skinshard te verdienen

De nieuwe Odyssey skins voor League of Legends zijn in de afgelopen patch geland in de client. Je kan ze gratis verdienen door een vriend uit te nodigen of een inactieve account online te laten komen.

Paris Saint-Germain samen met H2k naar EU LCS

Er is weer een kandidaat bekend voor de nieuwe gefranchisede EU LCS, het gerucht gaat dat H2K in onderhandeling is met voetbalgrootmacht Paris Saint-Germain voor een bod.

Championship Kha'Zix jaagt in stijl

De World Series komen eraan en daar hoort uiteraard een nieuwe skin bij, deze keer is het Kha'Zix die de jungle onveilig kan maken in zijn nieuwe outfit.

Pagina 1 van 46