League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

League of Legends: Ezreal kan geen dubbele Tear meer stacken

De laatste League of Legendspatch heeft een aantal nieuwigheden in de MOBA van Riot Games gestopt, waaronder een nerf aan de dubbele Tear-strategie van Ezreal.

League of Legends nieuwe patch nieuwe skins, buffs en nerfs

Patch 9.6 brengt Fuzz Fizz en andere dierenskins naar League of Legends, net als buffs en nerfs voor onder meer Urgot, Kayle en Neeko.

League of Legends verandert bounties in komende patch

Riot Games heeft aangekondigd dat het de bounties die in patch 9.5 werden geïntroduceerd, worden aangepast. Je bent geen geld meer waard door veel te farmen in patch 9.6.

League of Legends European Championship playoffs bekend

Na negen weken vol competitie zijn de top zes teams van de LEC bekend, zij strijden in best of five-wedstrijden voor een ticket naar de halve finales die in Rotterdam worden gespeeld.

League of Legends in de Simpsons

League of Legends gaat een centrale rol spelen in een aankomende Simpsons-aflevering, E my sports.

League of Legends European Championship playoffs in zicht

De laatste speeldagen van de Europese League of Legendscompetitie zijn in zicht en het wordt spannend voor de laatste playoff-tickets.

League of Legends met nieuwe meta na patch 9.5

League of Legends heeft de meta na patch 9.5 zien veranderen naar nieuwe champions zoals Neeko, Kayle en Akali.

Honden- en kattenskins voor League of Legends-champs

Voor 1 april brengt Riot Games grappige skins uit met deze keer een honden- en kattenthema, Corgi Corki en Pretty Kitty Rengar staan naast Fuzz Fizz en Meowrick.

Pagina 1 van 68