League of Legends

League of Legends is al jaren een grote naam op esports-gebied. De game behoort net als Dota 2 tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren per persoon een champion en nemen het tegen elkaar op in de Summoner’s Rift, een map die verdeeld is in 3 banen (lanes genoemd) waarover minions lopen die elkaar te lijf gaan. Door minions en champions van je tegenstanders te doden verdien je experience en geld, waarmee je een voorsprong kunt pakken op het andere team. League of Legends kent meer dan 100 verschillende champions met elk een verschillende rol. Het kiezen tussen de verschillende champions bepaalt dan ook voor een groot deel de strategie van het team. Uiteindelijk moeten spelers elkaars turrets slopen om toegang te krijgen tot de Inhibitors en de Nexus van de tegenstander. Weet je de Nexus te slopen, dan win je de game. De League Championship Series (LCS) en de World Championships zijn toernooien om in de gaten te houden. League of Legends is ontwikkeld door Riot Games en gratis te downloaden op de site van de game.

De nieuwste artikelen over League of Legends

Nederland uitgeschakeld op University Esports Masters

Het team van Radboud Universiteit kwam uit voor Nederland tijdens het internationale toernooi.

Moederbedrijf van Riot wint rechtzaak

Tencent, het moederbedrijf van Riot Games, heeft de rechtzaak tegen de ontwikkelaar van Mobile Legends.

Europa beter in Legaue of Legends dan Noord Amerika

Tijdens het Rift Rivals toernooi werd nog maar eens bevestigd dat EU > NA.

League of Legends Rift Rivals van start

De eerste dag van Rift Rivals zit er inmiddels op en de strijd tussen NA en EU is losgebarsten.

IOS houdt vergadering over esports op Olympische Spelen.

Op 21 juli organiseert het Internationaal Olympische Comité een speciaal evenement waarin de mogelijkheid van esports op de Olympische Spelen gaat bespreken.

League of Legends Worlds skins onthuld

Traditie getrouw krijgen de winnaars van Worlds een eigen skin. De skins voor Samsung Galaxy zijn nu onthuld.

Nieuw League of Legends event draait om Noxus en Demacia

Soms zou je bijna vergeten dat League of Legends een eigen Lore heeft. Toch is de rivaliteit tussen Demacia en Noxus alom bekend onder spelers. Versus draait om een gevecht tussen rivalen Garen en Darius.

Riot past ADC items aan

De nerfs die Riot heeft doorgevoerd bij de Crititems waren toch iets te veel van het goede. De ontwikkelaar gaat de ADC items aanpassen, maar waarschijnlijk zal het voor de meeste ADCs weinig verschil maken.

Pagina 1 van 43