Hearthstone

Blizzard geeft met Hearthstone een eigen draai aan het Trading Card Game genre. In Hearthstone kiezen spelers een klasse uit en stellen ze een deck samen van 30 kaarten. Alle klassen en personages zijn afkomstig uit de Warcraft-verhalen, dus voor spelers die bekend zijn met het universum is het een feest van herkenning. Elke klasse kent een eigen class-power en enkele unieke kaarten die alleen die klasse kan gebruiken. Spelers beginnen met 30 levenspunten en moeten door het spelen van kaarten de levenspunten van hun tegenstander reduceren tot nul. Er zijn spells, monsterkaarten met verschillende aanvals- en levenswaarden en kaarten met speciale attributen, zoals een taunt-monster of een wapen voor je personage. De Hearthstone World Championship Tours en de uiteindelijke World Championship zelf (die waarschijnlijk plaats zal vinden op Blizzcon) zijn op dit moment de grootste toernooien. Hearthstone is gratis te spelen via Battle.net of via de app voor Android en iOS (iPhone en iPad)

De nieuwste artikelen over Hearthstone

Een andere Arena in Hearthstone's eerste patch

Blizzard's online trading card game heeft de eerste patch van het nieuwe jaar uitgebracht. De arena wordt aangepast net als Rumble Run.

Aandacht Hearthstone afgenomen door concurrentie

De kijkcijfers voor Hearthstone zijn teleurstellend sinds de komst van andere 'trading card games' zoals Artifact. Dat betekent echter niet dat de game irrelevant is op Twitch, er zijn nog veel streamers die Hearthstone bl...

Hearthstone-finale in Nederlandse Game Arena

Alphen aan den Rijn mag alweer een finale van een toernooi hosten. De deelnemers komen vanuit heel Europa en gaan strijden om een deel van 250 duizend dollar.

Wild Open debuutcompetitie Hearthstone in 2019

Hearthstone's Wild Open 2019 is wereldwijd en heeft een prijzenpot van 30 duizend dollar, de top acht gaat daar een deel van mee naar huis nemen.

Blizzard's CFO vertrekt naar Square Inc.

De Chief Financial Officer van Blizzard Entertainment stopt met haar functie om door te gaan naar Square Inc, een bedrijf dat niets met gamen te maken heeft.

Blizzard nerft bekende kaarten Hearthstone

Blizzard heeft vandaag vijf Hearthstone-kaarten veranderd, de balanceringsupdate is volgens de ontwikkelaar bedoeld om Standard en Wild op de lange termijn te verbeteren.

Aluneth Mage is hét off-meta deck om mee te klimmen

Rastakhan's Rumble heeft een enorme verschuiving in de meta met zich meegebracht, de Mage class is er sterker uit gekomen. Decks als de Odd Mage of de Big Spell Mage zijn erg populair, wij geven je een alternatief.

Hearthstone geeft pakjes weg voor Winter Veil

Winter Veil wordt vandaag gevierd tot 31 december in de Tavern! Spelers kunnen door honderd kaarten te spelen gratis pakjes verdienen en bovendien komen er feestelijke Tavern Brawls naar Hearthstone toe.

Pagina 1 van 21