DOTA 2

Dota 2 is de opvolger van de immens populaire Warcraft 3-mod Defense of the Ancients. De game behoort net als League of Legends tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren hun personages uit een poule van meer dan 100 heroes. Op 3 wegen in de map (lanes genoemd) moeten spelers elkaar en AI-creeps doden om geld en experience te verdienen. Uiteindelijk is het doel om de towers van de tegenstander te slopen om zo door te stoten naar de Ancient. Het team dat als eerste zijn Ancient kwijtraakt, verliest. Doordat elke hero zijn sterke en zwakke punten heeft, vervult elke speler een selecte rol in het team. Het kiezen van je heroes is dan ook een groot deel van de strategie. Door het aanschaffen van items kunnen spelers zichzelf nog verder specialiseren. Dota 2 heeft al sinds release een populaire esports-scene, waar vooral de Valve Majors en The International veel bekeken worden. Deze toernooien hebben doorgaans een prijzenpot van meerdere miljoenen en alleen de beste spelers van over de hele wereld doen mee. Dota 2 is gratis te downloaden op Steam.

De nieuwste artikelen over DOTA 2

Afbeelding voor 'The International 19 heeft een prijzenpot van meer dan 30 miljoen'

The International 19 heeft een prijzenpot van meer dan 30 miljoen

Het toernooi met de grootste prijzenpot ooit blijft records verbreken

Afbeelding voor 'Dota 2's Auto Chess mod heeft eigen game genaamd DOTA Underlords'

Dota 2's Auto Chess mod heeft eigen game genaamd DOTA Underlords

De Auto Chess-mod die ongekend populair werd in DOTA 2 heeft een op zichzelf staande game gekregen van Valve, DOTA Underlords is speelbaar op Steam.

Afbeelding voor 'DOTA 2: Vier teams kwalificeren zich voor The International 2019'

DOTA 2: Vier teams kwalificeren zich voor The International 2019

Na het MDL Disneyland hebben Team Liquid, Fnatic, LGD en Ninjas in Pyjamas zich verzekerd van een plek op The International 2019.

Afbeelding voor 'The International-data gelekt door Vici Gaming'

The International-data gelekt door Vici Gaming

Dota 2 heeft jaarlijks het grootste internationale toernooi The International en Valve hield zich nog stil over welke data daarvoor gereserveerd werden, Vici Gaming heeft het echter gelekt.

Afbeelding voor 'Dota 2: OpenAI veegt de vloer aan met OG'

Dota 2: OpenAI veegt de vloer aan met OG

OpenAI heeft de vloer aangeveegd met OG in een demonstratiegame Dota 2, het was wel duidelijk dat de Artificiële Intelligentie geleerd had van eerdere verliespartijen.

Afbeelding voor 'DOTA2 Disneyland Parijs-Major met alle deelnemers'

DOTA2 Disneyland Parijs-Major met alle deelnemers

Valve gaat een DOTA2 Major in Disneyland Parijs houden, de deelnemers zijn bekend.

Afbeelding voor 'Razer en Alliance gaan partnerschap aan'

Razer en Alliance gaan partnerschap aan

Razer en esportsorganisatie Alliance gaan een langdurig, strategisch partnerschap aan dat zich op esports richt, dat maakt Razer bekend via een persbericht.

Afbeelding voor 'DOTA 2 laat je met in-game-geld gokken op toernooien'

DOTA 2 laat je met in-game-geld gokken op toernooien

Valve maakte een app voor DOTA 2 die de fans begeleidt bij toernooien met extra informatie, ook kan je via de companion app gokken met in-game-geld.

Pagina 1 van 22