DOTA 2

Dota 2 is de opvolger van de immens populaire Warcraft 3-mod Defense of the Ancients. De game behoort net als League of Legends tot het Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) genre. Twee teams van vijf selecteren hun personages uit een poule van meer dan 100 heroes. Op 3 wegen in de map (lanes genoemd) moeten spelers elkaar en AI-creeps doden om geld en experience te verdienen. Uiteindelijk is het doel om de towers van de tegenstander te slopen om zo door te stoten naar de Ancient. Het team dat als eerste zijn Ancient kwijtraakt, verliest. Doordat elke hero zijn sterke en zwakke punten heeft, vervult elke speler een selecte rol in het team. Het kiezen van je heroes is dan ook een groot deel van de strategie. Door het aanschaffen van items kunnen spelers zichzelf nog verder specialiseren. Dota 2 heeft al sinds release een populaire esports-scene, waar vooral de Valve Majors en The International veel bekeken worden. Deze toernooien hebben doorgaans een prijzenpot van meerdere miljoenen en alleen de beste spelers van over de hele wereld doen mee. Dota 2 is gratis te downloaden op Steam.

De nieuwste artikelen over DOTA 2

Ongekend hoge kijkcijfers The International 8

Dat DOTA2 een hardcore fanbase heeft was wel bekend. Met de prijzenpot van een ruime 25 miljoen dollar aan geld dat werd verzameld met de verkoop van de Battle Pass werden al hoge ogen gegooid, maar nu blijkt dat er op het...

OpenAI gaat de strijd aan met menselijk team

Op 28 juli wordt live de wedstrijd tussen de AI en een menselijk team uitgezonden op Twitch.

Dit zijn de teams die meedoen aan The International 8

Er zijn achttien teams die zich hebben geplaatst voor het toernooi met de grootste prijzenpot van het jaar.

Nederlandse Kansspelautoriteit zorgt voor ruilblokkade CS:GO en Dota 2

De waarschuwingen van de Nederlandse Kansspelautoriteit werpt zijn vruchten af. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om in-game items te ruilen op de Steam Marketplace.

Team Liquid tankt vertrouwen op Supermajor China

De Supermajor van China is afgelopen, het DOTA 2-toernooi was de laatste grote test voordat The International 8 van start gaat komende zomer. Team Liquid pakte de overwinning en tankt vertrouwen.

Hoe staat het ervoor in de DOTA 2 Supermajor

De DOTA 2-Supermajor in China is aan de laatste paar dagen toe, tijd om even op een rijtje te zetten wat er ook al weer gebeurt is tot nu toe.

Vici Gaming met mooie comeback tegen Na'Vi

In China is het Supermajor-toernooi aan de gang. De beste DOTA 2-teams ter wereld spelen voor een deel van een prijzenpot van anderhalf miljoen dollar. Het Europese Natus Vincere nam het vandaag op tegen het Chinese Vici G...

DOTA 2 past een heleboel aan voor het nieuwe seizoen

Valve is van plan om het pro circuit van DOTA 2 komende editie te gaan veranderen. De roosters, pro circuit punten, eigendom van teams, minors en majors worden helemaal aangepast.

Pagina 1 van 19