Cover-afbeelding

Welke gamemuis is het kopen waard?

Het is altijd moeilijk in te schatten, maar een goede gamemuis maakt het verschil qua game-ervaring. Wij zetten drie goede opties op een rijtje.

Eén van de beste muizen die momenteel op de markt zijn, is de Razer Deathadder Elite. Razer heeft een naam hoog te houden als één van de meest succesvolle hardwareleveranciers in de gamewereld. Daar is deze muis prima in te passen, de vorm is al jaren hetzelfde maar het is vooral de sensor die imponeert. De beweging en de indicator zijn zo goed als één op één.

Afbeelding voor artikel Welke gamemuis is het kopen waard?

De muis kost je zo'n 70 euro, als je dat toch aan de prijzige kant vindt kan je kiezen voor de oerdegelijke Razer Abyssus Essential.

Afbeelding voor artikel Welke gamemuis is het kopen waard?

Als tweede keuze hebben we de Corsair Ironclaw RGB, alweer een muis van een gevestigd hardwaremerk. Vooral een goede aankoop als je grote handen hebt, de reactiesnelheid is in orde en de knoppen zijn gevoelig genoeg. Eén minpuntje is echter dat de Ironclaw ietwat 'zwaar' aanvoelt. Voor zo'n 60 euro heb je deze muis in huis.

Tot slot vermelden we de Steelseries Sensei 310, een lichte en kleine muis die qua vorm en grip goed in de hand ligt. Geschikt voor zowel links als rechtshandig gebruik heb je soms te maken met misclicks, maar dit is een uitstekende tweehandige muis. Voor zo'n 70 euro schaf je deze Sensei aan.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.