Cover-afbeelding

Riot Games over hoe League of Legends de top esport moet blijven

Riot Games heeft een inkijkje gegeven in de plannen om League of Legends als top esport te houden in de komende paar jaar. Titels als CS:GO en R6: Siege komen steeds dichterbij.

Toegankelijker en groter

Head of Global esports bij Riot Games is John Needham en die legde zijn visie uit van hoe hij League of Legends de populairste esport ter wereld wil houden. Hij benadrukt onder meer de entertainment rondom de competities en meer 'memorabele ervaringen'.

John Needham league of legends riot games

Needham laat via state of the League optekenen dat hij “Zich niet laat stoppen om de wereld ervan te overtuigen dat League of Legends de nummer één esport is in sport en entertainment.” Hij gaat verder met het uiteen zetten van zijn korte termijnvisie: “2020 wordt het jaar waar wij toegankelijker worden voor de fans over de hele wereld. Waar we onze groeiende competities ondersteunen en de grootste en meest innovatieve live esports evenementen organiseren.”

Afbeelding voor artikel Riot Games over hoe League of Legends de top esport moet blijven

Dat de ambitie er is, staat buiten kijf. Om zijn statements kracht bij te zetten haalde Needham onder meer het K/DA-succes aan dat tijdens de vorige Worlds werd gebruikt. De competitieve LoL-scene heeft een mainstream groei gezien waar grote bedrijven als Coca-Cola, Honda en State Farm allemaal aan deelnemen. Needham wil dat nog verder uitbouwen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.