Cover-afbeelding

PUBG Mobile krijgt functie die spelers herinnert te pauzeren

PlayerUnknown's Battlegrounds krijgt een functie die spelers na een bepaalde tijd zegt datze een pauze moeten nemen. Dat is om excessief gamen tegen te gaan.

Tencent Games en PUBG Corporation hebben na de klachten dat jonge spelers de game te veel spelen op hun mobiel besloten om een systeem te implementeren dat hen aanspoort om even te stoppen, dat meldt dotesports. Steeds vaker kwam er geklaag aan het adres van de ontwikkelaar en uitgever van de battle royale dat jonge spelers niet weten wanneer ze moeten stoppen.

Afbeelding voor artikel PUBG Mobile krijgt functie die spelers herinnert te pauzeren

Eerder reageerde PUBG Corp daar al op door een leeftijdsslot te hanteren op de Aziatische apps maar toch werd de game van Chinese app-stores afgehaald. Het nieuwe systeem is echter beter, spelers moeten één keer hun leeftijd aangeven en wanneer je onder de 18 bent krijg je een waarschuwing in de vorm van een popup, die moet jonge spelers laten realiseren hoe lang ze spelen.

In regios zoals Indonesië, India, Egypte en Saudi Arabië is dat al gebruikelijk. Naast dit nieuwe systeem vertelde PUBG Corp. Al dat er initiatieven gaan komen die spelers moeten informeren over speelgedrag.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.