Paris Saint-Germain samen met H2k naar EU LCS

Er is weer een kandidaat bekend voor de nieuwe gefranchisede EU LCS, het gerucht gaat dat H2K in onderhandeling is met voetbalgrootmacht Paris Saint-Germain voor een bod.

De EU LCS wordt komend seizoen een gefranchisede competitie, kortweg betekent dat dat teams zich inkopen voor een bedrag, lees de details over de nieuwe opzet hier. H2K is een van de bekende namen in de geschiedenis van de EU LCS, sinds 2011 is het team erbij en in 2018/19 willen ze mee blijven doen.

Om het inkoopbedrag op tafel te kunnen leggen zijn meerdere teams in gesprek met externe partners, we zien de samenwerking met voetbalclubs meer en meer opduiken. Het beste voorbeeld is uiteraard Schalke 04 dat met een eigen team de finale haalde van de EU LCS 2018 Summer Split. H2K is in Frankrijk op zoek gegaan naar hulp, daar is het op PSG uitgekomen. De voetbalgrootmacht uit Parijs vestigt zich steeds meer in esports met onder meer FIFA-spelers en een team in de DOTA2-competitie .

De aanhouder wint

Voor PSG is het trouwens niet de eerste keer dat een EU LCS-team wordt gesteund. In 2017 werd geëxperimenteerd met een League of Legends-roster, maar dat project viel in het water. Nu wil het samen met het ervaren H2K een succesvol seizoen ingaan.

Dat mag ook wel na de slechte prestaties van de afgelopen Spring en Summer Split waarin het team respectievelijk als vijfde en tiende eindigde. Als Nederlanders hebben we toch met lede ogen moeten toekijken hoe Ilyas 'Shook' Hartsema geen deuk in een pakje boter speelde in de jungle.

Eerder berichtten wij al dat ook Engelse voetbalclubs zoals Arsenal en Crystal Palace aan het onderzoeken zijn of een deal met een esportsteam lucratief is. Het staat wel vast dat de EU LCS komend seizoen er wellicht heel anders uit kan gaan zien.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke886 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.