Cover-afbeelding

Overwatch League Commissioner wordt hoofd van esports bij Epic Games

Nate Nanzer verlaat de Overwatch League en wordt Head esports bij Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite.

Volgens het Amerikaanse ESPN verruilt Nate Nanzer de Overwatch League om de esportstak bij Epic Games te gaan leiden. Fortnite is nog steeds een van de populairste battle royalegames en is helemaal bezig met de Online Opens waarbij spelers zich kunnen kwalificeren voor de Fortnite World Cup. Die is trouwens ongekend lucratief met maar liefst 30 miljoen dollar aan totale prijzengelden.

Afgelopen week maakte Nanzer bekend dat hij zou stoppen met zijn rol bij Activision Blizzard, het was echter nog maar de vraag wat dat voor zijn toekomst betekende. Nu is bekend geworden dat hij bij Epic Games aan de slag gaat bij de esportstak, een paar weken voor het grootste toernooi dat Fortnite ooit gehouden heeft.

Afbeelding voor artikel Overwatch League Commissioner wordt hoofd van esports bij Epic Games

Nanzer reageerde al bij de Amerikaanse sportzender “Ik krijg te veel credit voor de successen die we met de Overwatch League hebben geboekt. Het was geweldig om het gezicht te zijn voor de competitie, maar mijn rol moet niet overschat worden. Het gaat niet om mij, maar om jullie, daarom geloof ik dat de league in goede handen is.” Hij wordt opgevolgd door Pete Vlastelica bij Activision Blizzard.

Momenteel kan je nog aan de slag in de Limited Time Mode van Nike en Fortnite die Downtown Drop heet. Eerder kwam ook al de John Wick x Fortnite LTM uit, Wick's Bounty. In ander Fortnite-nieuws klaagt influencer Tfue FaZe Clan aan wegens een slecht contract.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.