Cover-afbeelding

NadeShot vindt FaZe Clan nog steeds de grootste esportsorganisatie

Matthew 'Nadeshot' Haag legt uit waarom hij de FaZe Clan nog steeds de grootste esportsorganisatie ter wereld vindt, als CEO zijnde van 100 Thieves.

Ze hebben een cultuur gecreëerd die zo innovatief is - Matthew 'Nadeshot' Haag

In een aflevering van de CouRage en Nadeshot Show was Cloakzy te gast, Dennis Cloak Lepore was op dat moment nog lid van FaZe Clan en hield logischerwijs wat informatie achterwege. Nadeshot neemt echter het woord en legt uit waarom de FaZe Clan volgens hem nog steeds de grootste esportsorganisatie ter wereld.

Afbeelding voor artikel NadeShot vindt FaZe Clan nog steeds de grootste esportsorganisatie

“Wat je niet mag negeren is dat FaZe Clan verreweg de grootste organisatie is op dit moment”, begon Haag. “Ze hebben een cultuur rondom hun creators gemaakt die heel innovatief is. Daarom heb ik altijd zo veel respect voor FaZe gehouden.” Daar hield Nadeshot het echter niet bij: “Het is op dit moment bijna een soort cult, binnen de gamecultuur is FaZe ongekend invloedrijk. Dat is voor mij (als CEO van 100Thieves red.) inspirerend en een doel.”

Afbeelding voor artikel NadeShot vindt FaZe Clan nog steeds de grootste esportsorganisatie

Het is niet zo dat 100 Thieves niets heeftf bewerkstelligd in de gamecultuur, de organisatie is jonger dan FaZe en heeft zich flink ontwikkeld aan zowel de influencer/ content creator-kant als aan de esportskant met teams actief in verschillende competities.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.