Meer mensen dan ooit keken naar League of Legends Worlds 2018

De kijkcijfers voor de League of Legends Worlds 2018 zijn bekendgemaakt en breken alle records. In de finale wist het Chinese Invictus Gaming te winnen van het Europese Fnatic. Doorheen het toernooi waren er steeds meer kijkers dan vorig jaar.

De finale in 2017 haalde 1,80 miljoen uur kijktijd, in de finale van dit jaar was dat 2,13 miljoen uur. Het hele toernooi duurde van 28 september tot 3 november, in totaal werd er maar liefst 26,17 miljoen uur gekeken naar het toernooi. De meeste kijkers kwamen uit Europa en Noord-Amerika.

The West is back!

Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door de wederopstanding van de Westerse regio's, met aan de ene hand drie Europese teams in het toernooi, waarvan Fnatic het tot de finale schopte. En aan de andere hand drie Amerikaanse teams waarbij Cloud9 de duimen moest leggen in de halve finale tegen Invictus Gaming.


Deze cijfers bewijzen wederom dat League of Legends nog 'alive and well' is in de esportsscene. Het is zo dat een deel van de populariteit afgenomen is tijdens het reguliere seizoen, tijdens de Worlds lijkt het er echter op dat de community terugkeert naar competitief League of Legends.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke989 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.