Cover-afbeelding

Logitech G onthult draadloze G502 in LEC-studio Berlijn

In Berlijn heeft Logitech G haar nieuwste draadloze gamemuis onthuld. De G502 Lightspeed Wireless Gaming Mouse heeft een betere batterij, is sneller, lichter en beter dan bekabelde muizen.

Logitech heeft een nieuwe, draadloze muis uitgebracht die volledig gebaseerd is op het model van de populaire G502, maar behalve het design is de muis compleet nieuw en verbeterd. Dankzij nieuwe, zelf-ontworpen technologie kan Logitech een betere draadloze muis afleveren dan veel andere merken met bekabelde versies doen. Hoe begin je aan zo een project? De community begrijpen.

Afbeelding voor artikel Logitech G onthult draadloze G502 in LEC-studio Berlijn

Opgebouwd vanuit de community

“Wij houden een oogje op de markt, maar we willen uitgaan van idee dat we doen wat de gamers willen. Als we op het diepste niveau begrijpen wat de community daadwerkelijk wil, hebben wij de kennis en mogelijkheden om zulke producten te maken, dat zie je nu bij de G502 Lightspeed terug”, zegt Peter Kingsley, Marketing Director bij Logitech.

Afbeelding voor artikel Logitech G onthult draadloze G502 in LEC-studio Berlijn

Menig gamefanaat zal negatief reageren op draadloze muizen, input lag, slechte tracking en het risico dat je muis het op elk moment in een game kan begeven hebben het imago van de 'wireless gaming mice' geen goed gedaan. Logitech heeft gepoogd om die angst weg te nemen en aan de hand van esports te laten zien dat zij het beste product op de markt hebben, bekabeld of niet. Het bedrijf werkt samen met onder andere G2 Esports en Riot Games, “Wanneer de beste spelers deze muis gebruiken, ga je er als fan vanuit dat de kwaliteit goed is. Het is zoals de voetbalschoenen van Lionel Messi, jonge voetballers willen die ook hebben omdat hun idool ze draagt”, legt Kingsley uit.

Afbeelding voor artikel Logitech G onthult draadloze G502 in LEC-studio Berlijn

Nieuwste snufjes overstijgen kabels

De G502 Lightspeed gebruikt nieuwe technologieën die het directe gevoel van een bekabelde muis weten te overstijgen. De Lightspeed-techniek maakt het mogelijk voor draadloze muizen om de 'Relative Click Response Time', beter bekend als ms, lager te krijgen dan bekabelde gamemuizen. Het directe gevoel dat de muis heeft komt ook door de High Efficiency Rated Optical (HERO)-techniek met een 16K-sensor. Daarnaast zorgt de Logitech G Powerplay ervoor dat de muis constant opgeladen wordt tijdens gebruik, die factoren spelen in op alle negatieve connotaties die een draadloze gamemuis met zich meedraagt.

Afbeelding voor artikel Logitech G onthult draadloze G502 in LEC-studio Berlijn

“Na jaren van hard werk is dit wat we kunnen presenteren, de volledige ervaring van draadloos gamen”, zegt François Morrier. “Bovendien is het moeilijk te kopiëren omdat je steeds in moet leveren op één van de factoren: reactiesnelheid, gewicht of batterijduur. Wij hebben een oplossing die geen enkele factor benadeelt.”

Iedereen een eigen G502

Ten slotte is Logitech is niet vergeten dat de muis voor iedereen interessant moet zijn, om dat mogelijk te maken heeft de G502 losse gewichten die spelers naar eigen smaak kunnen plaatsen. Zo kan iedereen het gewicht van de muis precies zo manipuleren als hij of zij het nodig vindt.

De Logitech G502 Lightspeed Wireless Gaming Mouse is vanaf deze maand beschikbaar en moet zo'n 150 euro gaan kosten.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.