Cover-afbeelding

Fortnite World Cup: Spelers blijven cheaten tijdens Online Opens

Epic Games blijft kampen met cheaters tijdens de kwalificaties voor de Fortnite World Cup in Noord Amerika West.

Het afgelopen weekend was het vijfde weekend waarbij spelers zich konden kwalificeren voor de Fortnite World Cup via de Online Open-toernooien. Daarmee is de kwalificatieperiode op de helft en nog meer spelers worden beschuldigd van valsspelerij.

Streamer Phillip ‘Philldown’ Le zegt dat twee spelers afgelopen weekend de regels niet respecteerden, volgens hem werkte het tweetal samen, dat heet 'teamen'. Op 13 mei postte hij op Reddit dat 'Oro' en 'Yermpy' volgens hem samenwerkten tijdens de kwalificaties van 11 en 12 mei. Ze zouden spelers samen aanvallen om hun puntenaantal op te krikken, hij postte er ook een video van.

In de videos zegt Philldown dat je kan zien dat de twee duidelijk samen besluiten om hem aan te vallen, ookal staan zij dichter bij elkaar. Het is nog maar de vraag of Epic Games gaat ingrijpen na de beschuldigingen omdat geen van de twee beschuldigden hoog eindigde in de klassering. De ontwikkelaar moet nog reageren op de beschuldiging, maar zelfs een diskwalificatie kan resulteren in deelname aan de World Cup.

Ook andere spelers werden al uit de competitie verbannen toen ze werden betrapt op valsspelerij, bij XXiF ging dat wel heel erg ver.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.