Cover-afbeelding

Epic Games' CEO spreekt zich uit over Apex Legends

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, heeft zich uitgelaten over Apex Legends en of Fortnite zich druk moet maken om het succes van Respawn Entertainments game.

Sinds de release in februari heeft Apex Legends het gamelandschap gedomineerd, spelersrecords werden verbroken, en nu is gebleken dat het de beste openingsmaand heeft gehaald voor free to play-games. Tim Sweeney, CEO van Epic Games, is echter niet bang dat Fortnite hieronder zal lijden.

Hij vertelde in een interview met Venture Beat dat Fortnite een recordaantal spelers haalde terwijl Apex Legends al uit was. “We haalden een hoogtepunt zonder dat er een evenement gaande was, en toen was Apex Legends al uit”, begint Sweeney. “Het is een andere game, voor iedereen en enorm populair momenteel.”

Afbeelding voor artikel Epic Games' CEO spreekt zich uit over Apex Legends

De CEO sprak ook lovend over de concurrent door te stellen dat Apex Legends het shooter-genre nieuw leven in wist te blazen en een eigen invulling te geven aan het battle royalegenre. “Wij zijn dichtbij de 250 miljoen gebruikers op dit moment, sinds Apex Legends uitkwam hebben wij eenzelfde aantal spelers binnengehaald. Daar zijn we erg trots op”, besluit Sweeney.

De battle pass voor Season One van Apex Legends is uitgekomen, ook gaat Fortnite binnenkort een in-game-toernooi houden, de Blackheart Cup.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.