Cover-afbeelding

Echo Fox: Amit Raizada heeft geschiedenis van racisme en bedreigingen

Amit Raizada is een aandeelhouder van Echo Fox en heeft na de racistische uitingen richting Rick Fox en Jace Hall zich eerder ook al misdragen.

Raizada kwam laatst nog in het nieuws rondom het vertrek van Rick Fox bij Echo Fox, dat zou te maken hebben gehad met racisme en anti-semitisme richting de oud NBA-speler en oud-CEO, Jace Hall. Naar verluidt zou Raizada zelfs de familie van Fox hebben bedreigd.

Afbeelding voor artikel Echo Fox: Amit Raizada heeft geschiedenis van racisme en bedreigingen

Het blijkt nu echter dat dit niet nieuw is voor de aandeelhouder, Michael Gortenburg deed een boekje open over het gedrag van Raizada in het verleden. Gortenburg werkte in het verleden samen met Raizada en is daar duidelijk niet tevreden over. “Wat er met Rick Fox en Jace Hall gebeurd is, is niet nieuw maar repititief en oud. Alles wat je hier ziet, is eerder al gebeurd”, meldt Gortenburg volgens Dexerto.

Naast de discriminerende uitingen heeft Raizada ook al werknemers van Gortenburg bedreigd, waaronder zijn zoon. In 2002 werd de bullebak gearresteerd nadat hij zich misdroeg in een bank, hij maakte medewerkers daar uit voor 'fucking whores' en 'fucking bitches'. Ook werd hij al tweemaal aangeklaagd wegens geweldpleging.

Afbeelding voor artikel Echo Fox: Amit Raizada heeft geschiedenis van racisme en bedreigingen

Ten slotte bedreigde hij zijn vroegere partner via sms'jes, Gortenburg legt ten slotte uit wat zijn motief is voor het onthullen van dit nieuws: “Dit is geen wraak of iets persoonlijks voor mij, het is meer iets om de wereld verder te helpen en mensen de waarheid te geven over wat er aan de hand is.”

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.