Cover-afbeelding

Door Donald Trump worden consoles duurder in de VS

De handelsoorlog met China wordt duur voor Amerikaanse gamers omdat bijna alle grote consoles daar worden gemaakt. Het gaat om zo'n 840 miljoen dollar.

Consoles worden 25% duurder

Sony, Microsoft en Nintendo hebben een brief geschreven aan Donald Trump waarin ze waarschuwen voor de handelsoorlog met China en de effecten die de tarieven hebben op de gameïndustrie. Dat meldt Vice.

console

De brief is zo'n zeven pagina's lang en de drie giganten in de game- en tech-industrie leggen hun pijnpunten bloot: “We waarderen de inzet om Amerikaanse intellectuele eigendommen te beschermen en de VS als leider van de tech-industrie te bewaken. Maar de schade aan het Amerikaanse volk door deze tarieven is buiten proportie.”

De brief stelt dat maar liefst 96% van alle geproduceerde consoles uit China kwam. Als ze nu de supply chain helemaal opnieuw moeten bedenken, wordt dat ongekend kostelijk. De videogameïndustrie is diepgeworteld in China wegens de lage productiekosten en de bedrijven zijn bang dat er meer kosten zullen volgen om de hele operatie naar een ander land over te hevelen.

console

Ze eindigen de brief met: “Een prijs die met 25% wordt verhoogd, betekent dat veel Amerikaanse gezinnen geen consoles meer kunnen betalen. Bovendien verwachten we die klanten tijdens de komende feestperiode.”

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.