Cover-afbeelding

Artikel 13 is “slecht geschreven en stelt meer vragen dan het beantwoordt”, aldus CEO Twitch

Twitch.tv's CEO, Emmett Shear, geeft zijn mening over Artikel 13 dat door de Europese Unie is doorgevoerd, er staat veel in dat open is voor interpretatie aldus de grote baas.

Het Europese parlement heeft het controversiële 'artikel 13' goedgekeurd wat de regelgeving rondom het auteursrecht aanpast. De nieuwe wet zorgde voor een golf van verontwaardiging onder vooral Europese online-contentmakers omdat die volgens zichzelf onder druk komen te staan, muzikanten en filmproducenten zijn dan weer voorstander van het artikel.

Afbeelding voor artikel Artikel 13 is “slecht geschreven en stelt meer vragen dan het beantwoordt”, aldus CEO Twitch

De CEO van Twitch.tv, Emmett Shear, heeft zich uitgesproken over de beladen beslissing en stelt dat het “slecht geschreven is en veel vragen open laat. Het is onduidelijk wat we precies moeten doen om aan de wet te voldoen.”

De wet maakt internet-platforms onder meer verantwoordelijk voor het beschermen van auteursrechten, ookal maken de gebruikers een inbreuk. Voor Twitch.tv zou dat gaan van muziek die gespeeld wordt tot het laten zien van trailers of filmposters, wat veel streamers momenteel volop doen.

Afbeelding voor artikel Artikel 13 is “slecht geschreven en stelt meer vragen dan het beantwoordt”, aldus CEO Twitch

Shear gaat dieper in op het feit dat artikel 13 veel ruimte biedt voor interpretatie: “Wij gaan lobbyen zodat we precies weten wat we moeten doen om te voldoen aan de wet. We hopen dat het juiste gebeurt zodat mensen kunnen experimenteren en nieuwe dingen kunnen proberen.”

De wet gaat pas in 2021 in effect en tot die tijd wordt er verwacht dat platforms zoals Twitch en YouTube zich voorbereiden op de nieuwe wetgeving.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.