Cover-afbeelding

Apex Legends: Respawn wil 'slechte teamgenoten' bannen

Apex Legends krijgt binnenkort een manier om 'piggy-backing' aan te pakken met wellicht permanente bans voor zulke spelers.

Apex Legends draait voor een deel om het voortgangssysteem waar elke speler aan het einde van een ronde punten voor scoort. Een deel van die punten komen van de survival time, oftewel de tijd die je in een game zit zonder neergeschoten te worden en net daar wringt het schoentje.

Afbeelding voor artikel Apex Legends: Respawn wil 'slechte teamgenoten' bannen

Het zogenaamde 'piggy-backing' is het fenomeen waarbij jij of een teamgenoot in een game terechtkomt om vervolgens niets te doen om het team te helpen. Het doel is om gecarried te worden, langer te overleven en sneller te levelen. Kortom een ongelooflijk frustrerend principe in een game die vooral draait om teamwork en samen spelen.

Dat erkent Respawn Entertainment ook wel, als ontwikkelaar van de battle royale, en gaat een functie implementeren die zulke spelers beboet. Via Reddit onthulde het bedrijf dat er software gebruikt zal worden die zulk gedrag moet herkennen en beboeten, als het extreem is, kan er zelfs een permaban uitgedeeld worden. In diezelfde post onthulde Respawn ook dat de hitbox-problemen zullen worden aangepakt.

Afbeelding voor artikel Apex Legends: Respawn wil 'slechte teamgenoten' bannen

Aan de ene kant is de community blij dat 'slechte teamgenoten' nu aangepakt worden, maar er heerst een ongemakkelijk gevoel dat sommige spelers onterecht bestraft worden omdat de software misschien fouten maakt. We zullen het gaan meemaken, maar het staat wel vast dat Respawn Entertainment niet bij de pakken gaat neerzitten en vooruit wil met Apex Legends.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.